Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van kortdurende psychotherapie (5-25 sessies). Bij hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van een hypnotische trance.

In trance is men zeer geconcentreerd en de aandacht is specifiek gericht op de binnenwereld.
Trance is een middel om toegang te krijgen tot het onbewuste, waar niet alleen oorzaken van problemen te vinden zijn, maar ook het hele rijke spectrum aan innerlijke mogelijkheden en oplossingen waarover ieder mens beschikt.

het vinden van je innerlijke kracht in hypnotherapie

Wat is hypnotherapie: niet hetzelfde als controle verliezen

We kennen allemaal de televisieshows waarbij een illusionist of mindmaster iemand onder hypnose brengt. Vaak gebeuren er in zulke shows de meest gekke dingen. Het is soms alsof de persoon de volledige controle over eigen lichaam of geest kwijt is.

De associatie dat men dus controle verliest middels hypnose is dan ook niet vreemd, maar zeker niet correct. Tijdens een trance zal iemand nooit dingen doen waar hij of zij niet achter staat. In trance gebeurt er namelijk niets wat jij niet wilt!

Trance: niks ongewoons

Trance is niet iets ongewoons. Zo zijn wij allemaal meerdere keren per dag, in meer of mindere maten in trance.
Hoewel we er niet altijd van bewust zijn, gebeurt het vaker dan je denkt. Je bent bijvoorbeeld vast wel eens met de fiets of auto van A naar B gereden zonder je bewust te zijn wat er nu precies op de route is gebeurd. Dat is een vorm van trance.

Hypnotherapie voor jou

Wil je weten of hypnotherapie iets voor je kan doen, neem dan contact met me op.

Scroll to Top